Tuiskun kans käytiin treenaamassa hallissa, ties mitä koiralla liikkui päässä... kenties se, että kun kerrankin tehdään jotain, niin pitää kyllä totella :P Hallissa on sen verran huono valaistus, että kuvat ovat sen takia normaalia huonompaa laatua, mutta pääasia, että edes jotain kuvia on :)

Elikkä siis treenasimme seuraamista, liikkeestä maahanmenoa, liikkestä seisomista, luoksetulosta pysäytystä, hyppyä, kaukokäskyjä ja ylipäätänsä yhdessä hauskanpitoa mm.kontaktiharjoituksina patukkaa apuna käyttäen. Ja kyllä me muutaman noutoharjoituksen teimme käyttäen näitä ns.treenileluja (patukkaa ja palloa).

Seuraaminen meni paremmin kuin pitkään aikaan tai noh emme mitään pitkiä pätkiä tehneetkään. Erikseen teimme seuraamisen, jossa käännytään oikealle, vasemmalle, juostaan ja tehdään täyskäännös. Tuiskulla oli aina välillä kunnollinen katsekontakti, mutta loppua kohden siihen liittyen keskittyminen hieman herpaantui.

Liikkeestä maahan meno ja seisominen menivät molemmat todella hyvin. Tuisku seurasi ja pysähtyi (meni maahan, tai jäi seisomaan) heti kun käsky tuli. Eikä ennakoinut kuin yhden kerran istumisen, jonka kyllä myöhemmin teimme uudelleen, eikä ollut minkäänlaista merkkiäkään ennakoinnista, GO Tuike! :)

Luoksetulosta pysäytys oli ns. sellainen ylimääräinen temppu, ettei tulisi kyllästymisen tunnetta. Ja Tuisku kyllä yllätti minut täysin, sillä ehkä ihan pikkuriikkisen liikkui yli koiran mitan käskyn jälkeen. Mutta ei sitä nyt tähän hätään tarvitsekaan täydellisesti osata, ensin ne kolme ykköstä :P

Noooooh, se ainainen ongelma, hyppy. Kyllähän Tuisku osaa sen, mutta kun pitäisi istua viereen ja siitä käskynalaisena hypätä, ei se niin vaan enään onnistukaan. Vapaana juoksennellessaan Tuisku kyllä osaa hypätä vaikka kuinka monta kertaa erittäin innostuneena, mutta auta armias kun pitää tulla sivulle ja siitä hypätä... eih. Kaippa meki se joskus saadaan onnistumaan :)

Kaukokäskytkin olivat sillainen pikkukiva-juttu. Tuisku osaa, kun jaksaa, mutta sama tässä kuin liikkeestä pysäytyksessä, ei ole mikään kiire. Noh joka tapauksessa, Tuisku osaa lyhyellä matkalla lähes aina mennä maahan, nousta istumaan, mennä maahan ja nousta istumaan, mutta heti kun matka kasvaa, ei se enään onnistukaan.

Kontaktiharjoituksista sen verran, että muun muassa. käskin Tuiskun maahan ja heitin patukan Tuiskun taakse, ja vasta kun oli katsekontakti kunnossa päästin hakemaan. Sen Tuisku on kyllä osannut jo pienenä nameilla, mutta lelulla tai dummyllä se on jo vähän haastavampaa, mutta hyvin meni :)

Noutoharjoituksista ei tarvitse oikeastaan mitään sanoa, sillä se on se Tuiken brvuuri... ainahan Tuisku tykkää hakea, ei sillä haettavalla niinkään ole väliä. Vauhdilla lähtee ja vauhdilla palauttaa, sen jälkeen odottaakin jo seuraavaa heittoa :)

 

Tästä sitten tähdätään taas kisaamaan, saas nähä missä vaiheessa!