ToKo-kokeet Merenkurkun Noutajien järjestämänä kentällä, jolla kumpikaan koirista ei pahemmin kuuntele ja vain haistelee ympäriinsä... että sellanen koe se oli.

Ylituomarina oli Ralf Björklund, joka oli erittäin tarkka liikkeissä... siihen nähtynä meni todella hyvin. Nämä olivat siis Tuiskun 4 toko-kisat, eikä mitenkää ihan huonossa jamassa olla kuiteskaan, pitää vaan olla hyvä päivä niin koiralla kuin ohjaajallakin :D

Tässä nyt sitte siis se Tuiskun osasuoritus...

1. Luoksepäästävyys 10

Kymppi tuli, elikkä eipä oikeestaan mitään erikoista. Erittäin ylpeä olen siitä ettei Tuisku noussut ja mennyt vastaan.

2. Paikalla makaaminen 10

Sama juttu tässäkin. Mutta ehkä Tuisku saisi ainakin pidemmällä oleviin luokkiin oppia makaamaan suorassa eikä kyljellä.

3. Seuraaminen kytkettynä 7

Niin noh, tää nyt oli taas tää seuraaminen... Tuiskun perusasennosta oli aivan hukassa. Siitä ärsyynnyin ja äänen sävy hieman muuttui, jolloin alkoi tämä HAAHUILU!

4. Seuraaminen taluttimetta 5,5

Niin, nyt oli sitten se remmi pois, jolloin vähä kauempanakin voi haahuilla. Ja ennakoi jääviä liikkeitä jo ensimmäisellä suoralla. Mutta kaiken huippu (NOLOA!) oli kun Tuisku pisti maata, kun seuraamisen aikana piti pysähtyä ennen kuin jatkettiin liikettä!

5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5

Seuraaminen oli paljon parempaa, meni nopeesti maahan, ei ennakoinut. ISO MUTTA missä vika, miksei 10?

6. Luoksetulo 8

Luoksetulo oli kahden eri koiran. Alku oli nopea, vauhdikas ja lupaava... loppu oli kaikkea muuta, ja tämän kruunasi vino perusasento.
Ei sitten muuta kuin treenaamaan luoksetulo eri tavalla.

7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 7

Seuraaminen alkoi ok:sti, sitten haahuili ja loppujen lopuksi vielä ennakoi seisomis -käskyn ja perusasennon lopussa.

8. Estehyppy 6

NONNI! Tää on tää meidän kompastuskivi, pakko antaa kaksoiskäsky, sillä muuten ei hyppää ollenkaan. Esteen taakse kuitenkin pysähtyi saman tien käskystä, eikä siirtynyt kun siirryin viereen.

9. Kokonaisvaikutus 7,5

Tuomarin mukaan koira olisi voinut tehdä liikkeet ilmankin ohjaajaa... siinä oikeestaan kaikki oleellinen pisteistä tässä osasuorituksessa.

152,5/200 p ALO2

 

Nyt sitten hetken ToKo-tauko... luulisin. JA SITTEN uudella innolla TK1 metsästykseen!

 

.... Kuvia ei pahemmin ole, joten niitä en voi laittaa. Otimme vain videoita.